dotcomwebdesign.com

Vakantiegeld > VakantiegeldSparen?

VakantiegeldSparen?

Vakantiegeld nu op een spaarrekening is geld verdienen. Op de meeste salarisrekeningen van de bank wordt geen rente vergoed. Dus als het vakantiegeld een poosje kan worden vastgezet is het alleen maar voordelig. Er zijn goede mogelijkheden. Wat meer rente op een spaarrekening die bijvoorbeeld 2 jaar vast staat. Er kan nog wel geld afgehaald worden maar dan tegen een vergoeding. Maar ook behoorlijke rente is haalbaar voor bijvoorbeeld 1 jaar vast.
Spaart toch lekker als er volgend jaar een grote vakantie voor de boeg is. Of over een paar jaar die wereldreis. Zie ook Geldsparen of beleggen.nl.

Het is zover. Het vakantiegeld is of wordt spoedig uitgekeerd. De folders met allemaal mooie dingen of prachtige vakantiereizen stromen de brievenbus binnen of staan op internet.
Toch lijken velen spaarzaam te zijn door het vakantiegeld voorlopig op een spaarrekening te zetten. Met de oplopende rentevergoedingen is dat dan ook aantrekkelijk.

Sparen
Wilt u sparen en daarvoor een goede opbrengst terug krijgen? Dat kan als u regelmatig naar diverse spaarvormen en hun rentepercentages zoekt. Van internet sparen tot deposito, van lijfrente tot de beste spaarrentes, hier vindt u de hoogste rente.

Er bestaan zogenoemde direct opneembare spaarvormen en niet direct opneembare spaarvormen.

Sparen met afgesproken inleg
Een spaarrekening waarbij u afspreekt om iedere maand een bepaald bedrag (meestal 50 tot 100 euro) in te leggen. Niet meer maar ook niet minder. Op zo'n spaarrekening ontvangt u relatief een hoge rente.

Direct opneembare spaarvormen.
Het spaartegoed kan direct ter beschikking staan voor de spaarder. Hij of zij kan zonder kosten of wachttermijnen over de tegoeden beschikken.

Niet direct opneembare spaarvormen
De spaarder spreekt met de bank de voorwaarden af waarbinnen over de gelden mag worden beschikt. Eigenlijk komt de spaarder overeen dat zijn geld voor een bepaalde periode vaststaat bij de bank. Bijvoorbeeld de deposito.

Andere spaarvormen
Bij dergelijke spaarrekeningen is er bijvoorbeeld een hogere rente mogelijk. Voorbeelden: een spaarrekening waarbij opnamekosten worden berekend, waar maandelijks op moet worden gestort of een internetspaarrekening.

 

 

Gelezen Poll FNV:
64% stemmers gebruikt vakantiegeld voor openstaande rekeningen.
17% zet vakantiegeld op spaarrekening.
11% van de stemmers gaat ver weg op vakantie.
8% gaat naar Frankrijk.


2007 Vakantie.geldsparenofbeleggen.nl Vergelijk de mogelijkheden.

2007 Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD